RAMMER hidraulični čekići

undefined                                                                                                                   undefined

ORIGINAL .

          undefined

                     EXCELLENCE LINIJA                                        PERFORMANCE LINIJA

               RAMMER tehnologija čekića                                KRUPP tehnologija čekića

                       Katalog čekića EXCELLENCE                                               Katalog čekića PERFORMANCE

Rammer - Bretec

Performance

Kada se govori o tehnologijama hidrauličnih čekića, RAMMER tehnologija je jedna od najčešće kopiranih tehnologija. To znači da je RAMMER onaj koji, unazad 35 godina, postavlja standarde u području tehnologije hidrauličnih čekića. Sigurno, jedan od vodećih svjetskih proizvođača hidrauličnih čekića, RAMMER je ime koje se, bez rezerve, spominje u sferi TOP 3 svjetska proizvođača.

RAMMER je dio velike grupacije SANDVIK. Tvornica se nalazi u Finskoj. Samo ime RAMMER u doslovnom prijevodu znači NABIJAČ / ČEKIĆ.

Sandvik prepoznaje specifičnosti primjene hidrauličnih čekića i kako se primjena hidrauličnih čekića može mijenjati i prilagođavati. Zato Sandvik nudi široki raspon hidrauličnih čekića, što omogućuje odabir onog čekića koji najviše odgovara specifičnim potrebama posla.

U Hrvatskoj, čekići RAMMER nisu imali direktan nastup na tržištu te su zbog toga bili i manje zastupljeni u svojoj originalnoj izvedbi. Korisnici u Hrvatskoj ih najviše prepoznaju kao modele: JCB i dijelom kao CAT čekiće.

Novim, direktnim nastupom na tržištu, kao originalni RAMMER čekići i dijelovi, postiglo se slijedeće:

  • - brža reakcija na zahtjeve kupaca (direktan kontakt sa tvornicom preko WT GRUPE)
  • - direktna postprodajna podrška (servis i rezervni dijelovi WT GRUPA)
  • - vrlo prihvatljiva cijena čekića za ponuđenu kvalitetu (direktna linija iz tvornice, bez 
      skupih posrednika)
  • - prihvatljive cijene originalnih rezervnih dijelova

Porijeklo:

Finska

Osnovne tehničke karakteristike:

Čekići su uljni (Excellence linija) i uljno/plinski (Performance linija). Mali čekić Excellence linije su bez uzdužnih vijaka, dok su svi ostali modeli sa uzdužnim vijcima. Čekići su izvedeni sa membranom, osim malih Performance linije. Iznimne su kvalitete materijala, izdržljivi i pouzdani.

Ciljani segment tržišta:

Ciljana skupina korisnika su tvrtke sa velikim operativnim zahtjevima, velikim projektima i vrlo čestom uporabom čekića (Excellence linija). Za isti segment tržišta, ali nešto manjih zahtjeva, namijenjeni su modeli Performance linije. 

Troškovi investicije i održavanja:

Početna investicija je nešto veća. Uz servisni ugovor, neplanirani troškovi svedeni su na minimum. Redovno održavanje je u srednjem  troškovnom rangu sa vrlo malim ispadima iz rada (vrlo mala danguba). Preventivnim održavanjem dodatno se smanjuje rizik pojave većih i neočekivanih troškova.

Očekivani vijek trajanja:

Uz redovno održavanje, objektivno očekivani vijek trajanja je vrlo velik, 7000-10.000 radnih sati što u nekim slučajevima može značiti i do 20 godina realne eksploatacije.

Ostatna vrijednost:

Očekivana ostatna vrijednost nakon očekivanog vijeka trajanja je od 40%-50% vrijednosti novog čekića uz veliku vjerojatnost plasiranja na tržište. Moguća zamjena „staro za novo“.


Dokumenti za preuzimanje:

Prospekt špica i dodataka