Polazište

WT grupa nastala je pozitivnim primjerom udruživanja dviju uspješnih i stabilnih tvrtki: WELL d.o.o. Rijeka i Tumeo d.o.o. Rijeka. Ideja o udruživanju tvrtki nastala je kao odgovor na ekonomsku krizu na tržištu 2008-2011, osobito na tržištu niskogradnje sa ciljem jačanja konkurentnosti na domaćem tržištu i na tržištu BiH, Crne Gore, Srbije i Makedonije.


Well

 Tvrtka Well d.o.o. osnovana je 1991.godine i prvotno se bavila trgovinom i špedicijom. Suvlasnici tvrtke bili su: Srđan Pokrajac i Nikola Musulin. Hidrauličnim čekićima tvrtka se počela baviti 1995.godine što joj je i bila osnovna djelatnost do 2011. Kroz dugi niz godina Well je razvio respektabilno skladište rezervnih dijelova za najčešće modele hidrauličnih čekića, razvio je svoj vlastiti servis sa servisnom radionom. Tijekom godina rada, tvrtka je zastupala niz inozemnih tvrtki, prije svega tvrtke iz Italije: O.M.D. Italija (dijelovi za čekiće), SAMEP Italija (špice za čekiće), PROMOVE Italija (hidraulični čekići), HAMMER Italija (hidraulični čekići). Glavna tržišta bila su Hrvatska, Crna Gora, Makedonija.


Tumeo d.o.o.

Tvrtka Tumeo d.o.o. osnovana je 2007.godine. Vlasnik tvrtke bio je Vanja Sindičić. Tvrtka se bavila prodajom i servisom hidrauličnih čekića i dijelova za hidraulične čekiće, najvećim dijelom Atlas Copco/Krupp originalnih rezervnih dijelova. Također, tvrtka je zastupala i tvrtke O.M.D. Italija (dijelovi za čekiće), CORIMAG Italija (špice za čekiće), INDECO Italija (hidraulični čekići), ERKAT Njemačka (hidraulične rotacione freze), MB Crusher Italija (hidraulične korpe drobilice). 2011. i 2012. tvrtka se bavila i špedicijom.

* * *

 Udruživanjem suvlasnika kroz tvrtku WT grupa omogućeno je puno bolje sistematiziranje kupaca i dobavljača, smanjeni su jedinični troškovi poslovanja, osobito kroz troškove nabave robe, zavisnih troškova uvoza i skladištenja te daljnje distribucije robe do krajnjih kupaca.

 Također, svatko od suvlasnika se u svom profesionalnom razvoju pozicionirao na jednom segmentu tržišta na kojem je bio prihvaćen i prepoznatljiv. Promatramo li segmentaciju tržišta kroz tipove hidrauličnih čekića, udruživanjem je postignuta prisutnost na većem dijelu tržišta, odnosno na više segmenata tržišta čime se postigla mogućnost ponude roba i usluga za gotovo sve tipove/modele hidrauličnih čekića i dijelova. Upravo povećanje udjela na tržištu uz smanjenje jediničnih troškova poslovanja te preuzimanje vodeće uloge na više segmenata tržišta bila je osnovna vizija pri osnivanju WT Grupe, a što je dobrim dijelom i postignuto već unutar prve i osobito druge godine poslovanja.