Rezervni dijelovi

WT Grupa - hidraulicni cekici, rezervni dijelovi, instalacije, servis, proizvodnja

Ponuda originalnih rezervnih dijelova:

Rammer logo

undefined

Ponuda zamjenskih rezervnih dijelova:

        - Za sve modele hidrauličnih čekića, prema upitu


Konstantni pritisci tržišta na izvođače radova u niskogradnji na brzinu izvršenja radova, striktno pridržavanje rokova, snižavanje cijena rada, nameću svakom ozbiljnom poduzetniku da ozbiljno razmotri sve aspekte optimizacije svog poslovanja.

Zasigurno, jedan od načina postizanja veće konkurentnosti na tržištu je smanjenje troškova poslovanja. U želji da se ovi troškovi svedu na minimum, na žalost, mnogi građevinari počinju razmišljati o ozbiljnom snižavanju troškova održavanja strojnog parka. Nesmotrenost i nedovoljno promišljanje može rezultirati upravo suprotnim efektima: česti ispadi iz rada strojeva i alata i pojavljivanje neočekivanih većih havarija ponekad i potpunog loma stroja.

Velika ponuda rezervnih dijelova na tržištu s jedne strane stvara mogućnost odabira, ali s druge strane stvara konfuziju i nesigurnost. Odabir najjeftinijeg ponuđača najčešće je, dugoročno gledano, krivi odabir.


Što se dogodilo na tržištu rezervnih dijelova hidrauličnih čekića?

Činjenica je da je na globalnom tržištu ekonomska kriza učinila svoje – proizvođači originalnih rezervnih dijelova bili su prisiljeni spustiti svoje cijene što je neminovno rezultiralo i smanjenjem kvalitete originalnih rezervnih dijelova. S druge strane, potražnja za jeftinijim dijelovima omogućila je razvoj proizvođača zamjenskih dijelova koji su zadržali prihvatljive cijene istovremeno povećavši kvalitetu.

Da li su originalni dijelovi uvijek bolji od zamjenskih?

Najčešće da, ali ne uvijek i ne za sve dijelove. Proizvođači originalnih rezervnih dijelova ne proizvode uvijek sve u svojoj tvornici već koriste vanjske dobavljače pri čemu imaju visok stupanj izlazne i ulazne kontrole. Na globalnom tržištu dobar trgovac može pronaći upravo te iste vanjske dobavljače koji su spremni ponuditi dijelove vrlo blizu kvaliteti originala po vrlo konkurentnim cijenama.

Kako se odlučiti što kupiti: originalne ili zamjenske dijelove?

Pouzdan trgovac bi trebao objektivno predložiti svom komitentu što je optimalno za ugradnju temeljem svog iskustva. Ukoliko se čekić koristi povremeno i ne za velike projekte, zamjenski dijelovi mogu znatno reducirati troškove i održati čekić u radnom stanju. Oni poduzetnici koji čekiće koriste kao primarni alat trebali bi koristiti originalne dijelove.

Ako se odlučim na zamjenske dijelove, da li kupiti sve dijelove zamjenske ili kombinirati?

Svaki model čekića ima neke svoje specifičnosti i nije uvijek preporučljivo, bez obzira na cijenu, ugrađivati zamjenske dijelove. Najčešće se isplati koristiti zamjenske: setove brtvi, gumene i plastične dijelove/amortizere i vodilice, čahure utičnih alata, utične alate. Zamjenski klipovi i uzdužni vijci su riskantni kod velikih čekića dok su se kod malih čekića pokazali prihvatljive kvalitete.

Nikada nemojte kombinirati zamjenske i originalne dijelove iste grupe: npr. uvijek koristite sve uzdužne vijke ili originalne ili zamjenske-nikada kombinaciju.

Na što moram pripaziti kada ugrađujem zamjenske dijelove?

Koliko god zamjenski dijelovi bili kvalitetni, oni su zamjenski, oni su jeftiniji i samim time njihova kvaliteta je niža. Također, kvaliteta završne obrade i preciznost izrade je niža od originalnih dijelova. Zato je vrlo važno za korisnika da je svjestan ovih činjenica – čekić je manje tolerantan na pogreške rukovaoca, izostanak podmazivanja, eventualna puknuća uzdužnih vijaka i sl. Čekić sa zamjenskim dijelovima treba redovitije pregledavati (dnevnim i tjednim terenskim inspekcijama koje su u opisu radnih zadataka rukovaoca). Servisni intervali su češći i ne smije ih se preskakati jer je povećan rizik od veće havarije. Pravilnim pristupom održavanju mogu se postići realne uštede jer niža cijena zamjenskih dijelova osigurava veće uštede od troškova češćih servisnih intervala. Ovdje je jasno vidljivo da čekići koji su udarni na gradilištu velikih projekata i koji ne trpe češće servisne intervale, moraju koristiti isključivo originalne rezervne dijelove.


WT Grupa - hidraulicni cekici, rezervni dijelovi, instalacije, servis, proizvodnja